Tips och Råd
Rulla i vetemjöl - I mitt hallonmuffins-inlägg tipsade jag om att man skulle rulla hallonen i vetemjöl för att de inte skulle hamna i botten, detta gäller alla typer av frukt/bär-muffins och är ett vanligt blunder man brukar göra. Genom att rulla frukten/bären i vetemjöl fastnar de i smeten och man kan trycka dit dem där man vill ha dem och så får man inte allt i botten!
Använd galler - Det är viktigt att lägga över muffinsen från bakplåten till ett galler när de tagits ut ur ugnen. Om de får ligga kvar på plåten kommer de att bli mjuka och blöta och formarna kan bli fuktiga.
Eftersom jag redan gett er det första rådet ger jag er ytterligare ett tredje tips i det här inlägget:
Förvaring - Muffins bör förvaras i lufttäta lådor så att de håller sig fräscha. Det är inte nödvändigt att förvara dem i kylskåp, såvida de inte innehåller grädde (o.dyl.) eller det är väldigt varmt, detta eftersom kyla torkar ut muffinsen.
Använd galler - Det är viktigt att lägga över muffinsen från bakplåten till ett galler när de tagits ut ur ugnen. Om de får ligga kvar på plåten kommer de att bli mjuka och blöta och formarna kan bli fuktiga.
Eftersom jag redan gett er det första rådet ger jag er ytterligare ett tredje tips i det här inlägget:
Förvaring - Muffins bör förvaras i lufttäta lådor så att de håller sig fräscha. Det är inte nödvändigt att förvara dem i kylskåp, såvida de inte innehåller grädde (o.dyl.) eller det är väldigt varmt, detta eftersom kyla torkar ut muffinsen.
Kommentarer
Postat av: ouda
men hallå? Uppdateringar?!
Trackback