Marängsmörkräm

Räcker till ca. 12 normalstora muffins, eller 24 minimuffins.
Ingredienser:
4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör, rumstempererat
vanlijsocker
Tillvägagångssätt:
1. Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt. Rör ofta så att inte äggvitan stelnar av värmen.
2. Ta av skålen från värmen, efter ungefär 5-10 min, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa tills den har svalnat.
3. Tillsätt smör och vaniljsocker i marängen - smeten kommer att minska i volym och se ut som den har stelnat i konsistensen. Fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt i marängen. Den ska vara mjuk, lätt och fluffig.
4. Den här smörkrämen håller sin konstistens i 1-2 dagar i sval rumstemperatur, alternativt kan den förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
Ingredienser:
4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör, rumstempererat
vanlijsocker
Tillvägagångssätt:
1. Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt. Rör ofta så att inte äggvitan stelnar av värmen.
2. Ta av skålen från värmen, efter ungefär 5-10 min, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa tills den har svalnat.
3. Tillsätt smör och vaniljsocker i marängen - smeten kommer att minska i volym och se ut som den har stelnat i konsistensen. Fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt i marängen. Den ska vara mjuk, lätt och fluffig.
4. Den här smörkrämen håller sin konstistens i 1-2 dagar i sval rumstemperatur, alternativt kan den förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
Kommentarer
Trackback