Marängsmörkräm



Räcker till ca. 12 normalstora muffins, eller 24 minimuffins.

Ingredienser:
4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör, rumstempererat
vanlijsocker

Tillvägagångssätt:

1. Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt. Rör ofta så att inte äggvitan stelnar av värmen.

2. Ta av skålen från värmen, efter ungefär 5-10 min, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa tills den har svalnat.

3. Tillsätt smör och vaniljsocker i marängen - smeten kommer att minska i volym och se ut som den har stelnat i konsistensen. Fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt i marängen. Den ska vara mjuk, lätt och fluffig.

4. Den här smörkrämen håller sin konstistens i 1-2 dagar i sval rumstemperatur, alternativt kan den förvaras i kylskåp i upp till två veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0